zondag 22 september 2013

Stilleven...


De zonnebloemen werden topzwaar...tijd om er eentje af te halen en alvast te laten drogen...
Zo op het kacheltje vind ik het een mooi stilleven....en doet me denken aan de herfst..

liefs Fia

donderdag 19 september 2013

Vandaag...

De 19e September gedenk ik mijn allerliefste jongste broer...die vandaag jarig zou zijn...
Ik mis hem elke dag.....maar wat hij me achter gelaten heeft de mooie bloemen ....voordat hij overleed had hij deze nog gezaaid...Zonnebloemen en Dahlia's die hebben we uit zijn tuin gehaald en mogen hier groeien en bloeien..
Zo is het ook nog een hele bijzondere datum de 19e September de dag van de oogstmaan..

De oogstmaan duid op de eerste volle maan in de herfst (deze valt op 19 September)


De oogst is een essentiƫle schakel in de cyclus van het leven. De oogst van nu is tegelijkertijd het zaad voor het volgende seizoen.
Elke beslissing die je de afgelopen tijd genomen hebt, is reeds het zaad voor iets nieuws. Wat heb ik de afgelopen periode bereikt, meegemaakt, beslist? Hoe lastig of verdrietig sommige beslissingen waren, ze hebben je wel weer verder geholpen op je pad. Ze hebben je geholpen om jezelf beter te leren kennen, om te groeien als mens. Om dichter tot de kern van het leven te komen.
Sta stil bij beslissingen die de afgelopen tijd voor jou belangrijk zijn geweest en die de zaadjes zullen vormen voor een volgende periode in je leven.

Dank voor het kijken en lezen...
liefs Fia



dinsdag 17 september 2013

Sfeer in....

Ik doe vrijwilligerswerk in het leukste winkeltje in het centrum van Zeist....op de Steinlaan 25 staat dit ruim 100 jarig oude pandje...met allerlei mooie spulletjes... de eigenaresse Juffrouw Stippel maakt zelf ook prachtige creaties wat haar ogen zien maken haar handen...de stoelen heeft ze ook gemaakt die zijn zo mooi..
Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen en...we zijn beslist niet duur..
Ik laat jullie wat foto's zien....kunnen jullie even kijken wat we zoal verkopen en de sfeer proeven...

dank voor het kijken en..misschien tot ziens in Stippels winkeltje..

zondag 8 september 2013

Zakjes...

Bij Juffrouw Stippel lagen zoveel oude kinderboekjes...ik ben er mee aan de slag gegaan en heb er leuke cadeauzakjes van gemaakt..
De masking tape kwam goed van pas wat kan je daar toch leuke dingen mee doen.....en je heb een leuke verpakking onderhand voor kleine Sint cadeautjes..

dank voor je reactie..
liefs Fia